فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 10، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/01/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کیوان تقی زاده کراتی، مینو اسدزندی، سید داوود تدریسی، عباس عبادی صفحه 1
    مقدمه
    ایمان درمانی از جمله درمان هایی است که بیمار را با قدرت حضرت حق مرتبط ساخته تا از او طلب شفا کند. هدف این مطالعه «تعیین تاثیر دعادرمانی در کاهش شدت وخامت حال بیماران» بود.
    روش
    این تحقیق یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی شاهد دار و دو گروهی، مبتنی بر هدف با هفتاد نفر بود که در بخش های مراقبت های ویژه، در سال 1389 انجام شد. بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه و بیماران احتقانی قلبی مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران در گروه مداخله به مدت سه روز از دعای ضبط شده منسوب به حضرت محمد (ص) استفاده کردند. در گروه شاهد هیچ اقدامی صورت نگرفت. برای بررسی شدت وخامت حال بیماران دو گروه از ابزار SOFA (Sequential Organ Failure Assessment) و برای تحلیل آماری از آزمون پارامتر ی و غیر پارامتری با نرم افزار SPSS.15 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج با آزمون من ویتنی نشان داد که اختلاف میانگین شدت وخامت حال بیماران در روز اول با دوم در گروه مداخله (92/0 ±)82/0- (05/0 p>) بود و در روز اول با سوم (29/1 ±) 08/2- (001/0> p) و در روز دوم با سوم (91/0 ±) 25/1- (001/0> p) بود.
    نتیجه گیری
    دعادرمانی تاثیر مثبت در کاهش شدت وخامت حال بیماران داشت.
    کلیدواژگان: دعادرمانی، شدت وخامت حال، بخش مراقبت ویژه، طب مکمل، معنویت
  • یدالله سیاوش وهابی، شهناز قیم، عباس عبادی، محمد دانشمندی، مسعود ثقفی نیا، سید داوود تدریسی* صفحه 7
    مقدمه

    تریاژ، سنگ بنای مدیریت حوادث است و آموزش تریاژ به پرستاران در برنامه ریزی بلایا و حوادث بسیار اهمیت دارد؛ این مطالعه با هدف «مقایسه ی اثربخشی دو روش آموزش سخنرانی و نرم افزار چند رسانه ای بر یادگیری پرستاران» انجام شد.

    روش

    در یک مطالعه ی نیمه تجربی دو گروهی قبل و بعد، نود نفر از پرستاران یکی از بیمارستان های اصفهان، با روش تخصیص تصادفی به دو گروه مساوی آموزش به روش سخنرانی و آموزش با نرم افزار چند رسانه ای در سال 1389 تقسیم شدند. یادگیری پرستاران در حیطه شناختی و عاطفی با آزمون چند گزینه ای محقق ساخته در سه مرحله ی قبل، بعد و یادآری بعد از مداخله در زمینه تریاژ اندازه گیری شد. سپس داده ها با آزمون های تی مستقل و تحلیل واریانس اندازه های تکراری و نرم افزار SPSS 15 مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میزان یادگیری پرستاران در خصوص تریاژ در هر دو روش افزایش یافت (001/0 p<) ولی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0 p>). تفاوت معناداری در میانگین نمرات کل (حیطه شناختی و عاطفی) قبل از مداخله در دو گروه مشاهده نشد (05/0 p>). یعنی دو گروه با هم همگن بودند. اما در اندازه گیری مرحله دوم، (پس آزمون) میانگین نمرات کل در گروه سخنرانی نسبت به گروه نرم افزار چند رسانه ای بالاتر بود (001/0 p<). هم چنین در مرحله ی یادآری تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات کل (حیطه شناختی و عاطفی) دو گروه دیده نشد (05/0 p>)؛ ولی میانگین نمرات مرحله یادآری در گروه نرم افزار چندرسانه ای بیشتر از گروه سخنرانی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج، بیان گر اثربخشی هر دو شیوه ی سخنرانی و نرم افزار چند رسانه ای است؛ اما با توجه به ویژگی های آموزش مجازی شامل یادگیری بر اساس علاقه فراگیر، به صرفه بودن، کارآ یی، در دسترس بودن، انعطاف پذیری، طراحی مناسب، فراگیر محور و گسترش پذیر بودن، این شیوه موثر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تریاژ، نرم افزار چندرسانه ای، آموزش مجازی، سخنرانی، پرستار
  • امیر سالاری، اسمعیل محمدنژاد، زهره ونکی، فضل الله احمدی صفحه 13
    مقدمه
    در حال حاضر درصد ناچیزی از عملیات احیا، موفق بوده و منجر به بقای بیماران می شود. لذا این مطالعه با هدف «بررسی تاثیر مدیریت احیای قلبی - ریوی و مغزی در بیمارستان بر پیامدهای ناشی از احیا» انجام شد.
    روش
    این مطالعه به صورت نیمه تجربی و از نوع قبل و بعد انجام شد. در مرحله قبل هشتاد بیمار در یک بیمارستان منتخب آموزشی در شهر تهران که تحت عملیات احیا قرار گرفته بودند، از نظر پیامدهای کوتاه و بلند مدت احیا در سال 1388مورد بررسی قرار گرفتند. فرایند مدیریت احیای قلبی- ریوی و مغزی به مدت پنج ماه انجام شد. پس از تثبیت این سیستم جدید، پیامدهای ناشی از احیا در مورد هشتاد بیمار دیگر دوباره بررسی شد. برای ثبت پیامدهای کوتاه و بلند مدت عملیات احیا از فرم استاندارد Utstein استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آمار توصیفی تحلیلی انجام شد.
    یافته ها
    پیامد کوتاه مدت از 8/18درصد (قبل) به 3/31 درصد (بعد) و پیامد بلند مدت نیز از صفر (قبل) به 5/2 درصد بعد از مداخله افزایش یافت. بطور کلی بعد از مداخله، 3/66 درصد موارد احیا ناموفق، 3/31 درصد آن ها بطور کوتاه مدت موفق و 5/2 درصد آن ها منجر به بقای بلندمدت شد و بیماران با عملکرد مغزی متوسط تا مطلوبی از بیمارستان ترخیص شدند. این نتایج با مرحله ی قبل تفاوت معنی داری داشت (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    اجرای فرایند مدیریت احیا می تواند به عنوان الگویی برای عملکرد مدیران مراکز بهداشتی- درمانی، برای افزایش میزان بقای بیماران پس از عملیات احیا استفاده شود.
    کلیدواژگان: مدیریت احیای قلبی، ریوی و مغزی، بقا، پیامدهای کوتاه مدت و بلند مدت احیا
  • ناصر آقابابایی، جواد حاتمی، رضا رستمی صفحه 23
    مقدمه
    در حالی که اتانازی از بحث انگیزترین موضوعات در حوزه ی مراقبت های پایان حیات است، درباره ی هم بسته های روان شناختی نگرش به آن، به ویژه در ایران اطلاعات چندانی در دست نیست. پژوهش حاضر، با هدف «سنجش میزان پذیرش اتانازی، و بررسی نقش متغیرهای شخصیتی و دینی در نگرش به اتانازی» انجام شد.
    روش
    این مطالعه که از نوع توصیفی تحلیلی است روی 233 دانشجوی دانشگاه تهران انجام شد. ابزار مطالعه، پرسش نامه های زیر بودند: پذیرش اتانازی، مقیاس نگرش به اتانازی، مقیاس پنج عامل بزرگ شخصیت و مقیاس سبک های دین داری. هم چنین، شرکت کنندگان سناریوی واگن را مطالعه کردند و به داوری درباره ی آن پرداختند. داده ها با نرم افزار SPSS و روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل فراوانی، آزمون تی، هم بستگی و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 9/63 درصد و 8/58 درصد شرکت کنندگان به ترتیب با اتانازی فعال و غیر فعال مخالف بودند. میزان مخالفت با اتانازی فعال، بیش از مخالفت با نوع غیر فعال بود (05/0 p<). جنسیت و سن شرکت کنندگان رابطه ای با پذیرش اتانازی و نگرش به آن نداشت. از میان متغیرهای شخصیتی و دینی، تنها متغیرهای دینی با نگرش به اتانازی رابطه (منفی) داشتند و الگوی قضاوت مخالفان و موافقان اتانازی، تفاوت چندانی نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر، بیش تر دانش جویان ایرانی با اتانازی مخالفند و مخالفت آن ها با اتانازی فعال، بیش از نوع غیر فعال اتانازی است. نقش دین داری در مخالفت با اتانازی متاثر از عوامل شخصیتی نیست. یافته های این پژوهش ضمن برجسته تر ساختن تفاوت اتانازی فعال و غیرفعال، حمایت ضعیفی از استدلال شیب لغزنده فراهم آورد.
    کلیدواژگان: اتانازی، نگرش به اتانازی، معمای واگن، ویژگی های فردی، اخلاق پزشکی
  • سید حمید شریف نیا، علی اکبر حق دوست، رقیه نظری، رزیتا رضایی، سوسن ساعت ساز، سید جلیل سیدیاندی صفحه 33
    اهداف
    بیماری های قلبی عروقی از علل اصلی مرگ و میر در مردان و زنان است به طوری که تفاوت علایم سکته حاد قلبی در مردان و زنان بر تشخیص و زمان تصمیم گیری جهت درمان و در نتیجه ی پیامد بیماری تاثیر دارد. بنابراین آگاهی از علایم متفاوت با توجه به جنسیت بر پیش آگهی بیماری تاثیر دارد. این مطالعه با هدف «بررسی تفاوت تظاهرات بالینی سکته ی قلبی در زنان و مردان» انجام شد.
    روش
    در این مطالعه ی توصیفی مقطعی، 169 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه قلب بیمارستان امام رضا در شهر آمل با تشخیص سکته ی حاد قلبی در سال 1388مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه ای فرم اطلاعات دموگرافیک و چک لیست علایم استفاده شد و علایم سکته ی حاد قلبی به صورت مصاحبه با بیماران بررسی شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS16 و روش های آمار توصیفی و نسبت شانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    زن بودن شانس علامت ضعف را 76/2برابر، استفراغ را 96/1برابر، خستگی را 47/2 برابر، اضطراب را 20/2 برابر و سکسکه را 37/2 برابر نمود. هم چنین جنس زن، شانس درد مرتبط با سکته ی حاد قلبی در نواحی فک را 49/3، گردن را 78/2 برابر، گلو را 24/3 برابر، شانه را 43/2 برابر و کتف چپ را 83/2 برابر کرد.
    نتیجه گیری
    علایم آتیپیک بخصوص در زنان، ممکن است موجب تاخیر در مراجعه ی بیماران و نیز تصمیم گیری برای تشخیص و درمان توسط تیم پزشکی شود. از این رو کارکنان بخش های ویژه و بیماران، نیازمند اطلاعات بیش تر و تخصصی تری در زمینه ی شناخت علایم سکته ی حاد قلبی، به خصوص با توجه به جنسیت هستند.
    کلیدواژگان: سکته ی قلبی، جنسیت، تظاهرات بالینی
  • لیلی بریم نژاد، نسرین مهرنوش، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی صفحه 39
    مقدمه
    تولد نوزاد نارس با بستری و جدایی از خانواده همراه است. در واقع والدین تنش زیادی را متحمل می شوند. مطالعه ی حاضر با هدف «تعیین عوامل تنش زا از دیدگاه مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش های مراقبت ویژه ی نوزادان»، انجام شد.
    روش
    این مطالعه توصیفی با شرکت 140 مادر دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه ی نوزادان سه مرکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با استفاده از پرسش نامه تنش والدی مایلز و فونک 1998 انجام گرفت. داده ها با آمار توصیفی و تحلیلی و با استفاده از نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از بین موارد مربوط به عوامل تنش زای ناشی از محیط، وجود دستگاه یا ماشین تنفسی برای نوزاد (9/27 درصد)، صدای ناگهانی زنگ اخبار مانیتور (7/25 درصد) و از موارد ظاهر و رفتار نوزاد و درمان های خاص، توقف تنفس نوزاد (7/70 درصد)، تغییر رنگ ناگهانی پوست نوزاد (55 درصد) و از عوامل ارتباط والدین با نوزاد، جدا بودن از نوزاد (3/69 درصد)، احساس درماندگی از محافظت نوزاد از درد و روش های دردناک (7/60 درصد)، به ترتیب از بیش ترین عوامل تنش زای تجربه شده در مادران گزارش شدند. هم چنین، بعد «ظاهر و رفتار نوزاد و درمان های خاص» بیش از سایر ابعاد تنش زا بود.
    نتیجه گیری
    بر مبنای یافته های پژوهش، پیش نهاد می شود پس از تولد، به والدین نوزادان نارس، بخصوص مادران، آمادگی های لازم برای مواجهه با نوزاد در بخش مراقبت های ویژه و برقراری ارتباط مناسب با نوزاد ارایه شود.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه ی نوزادان، عوامل تنش زا، مادران نوزاد نارس، نوزاد نارس
  • هادی رنجبر، منصور عرب، عباس عباس زاده، اطهره رنجبر صفحه 45
    مقدمه
    حفظ بهداشت دهان یکی از وظایف اصلی پرستاران بخش های مراقبت ویژه است. این مطالعه با هدف «بررسی روش های انجام، میزان تثبیت و عوامل مؤثر بر مراقبت های دهانی در بخش های مراقبت های ویژه» انجام شد.
    روش
    در این مطالعه ی مقطعی، به روش سرشماری، تمام پرستاران بخش های مراقبت های ویژه ی بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان مورد بررسی قرار گرفتند و 131 نفر پاسخ دادند. از پرسش نامه های مراقبت های دهانی، عوامل زمینه ای و چک لیست بررسی گزارش های پرستاری، برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و تحلیلی و نرم افزار PASW 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    دهان شویه، بیش ترین روش استفاده شده (4/82 درصد) و بیش ترین محلول استفاده شده، کلرهگزیدین (2/43 درصد) بود. ثبت مراقبت دهانی توسظ بیشتر پرستاران انجام می شد، اما اطلاعات کافی در مورد نحوه ی مراقبت و پی آمدهای آن، در اختیار گذاشته نمی شد.. بین سابقه ی کاری در بخش مراقبت های ویژه (r=0.332، p<0.05)، اهمیت دهی به مراقبت های دهانی (rho=0.349، p<0.001) و کیفیت مراقبت دهانی ارتباط مستقیم وجود داشت. سخت و ناخوشایند دانستن مراقبت دهانی ارتباط غیر مستقیم با مراقبت دهانی داشت (p<0.05).
    نتیجه گیری
    نیاز به آموزش در زمینه ی اهمیت مراقبت های دهانی و روش های مبتنی بر مدارک وجود دارد.
    کلیدواژگان: مراقبت دهانی، بخش مراقبت های ویژه، ثبت مراقبت
  • مریم نظام زاده، جمیله مختاری نوری، سید محمد خادم الحسینی، عباس عبادی صفحه 53
    مقدمه
    دستورالعمل های بالینی مبتنی بر شواهد، ابزار های مهمی در افزایش کیفیت کار بالینی پرستاران هستند. لذا این مطالعه با هدف «بررسی کیفیت دستورالعمل های بالینی مبتنی بر شواهد موجود از دیدگاه پرستاران» انجام شد.
    روش
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 116 پرستار به روش سرشماری از بخش های ویژه ی یکی از بیمارستان های منتخب شهر تهران در سال 1389 در آن شرکت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری توسط پرستاران و روایی محتوی توسط اعضای هیات علمی بررسی و پایایی آن با آزمون مجدد و با استفاده از آزمون های مک نمار و اسپیرمن (r=0.72) تایید شد. داده ها با نرم افزار SPSS17 و روش های آمار توصیفی و آزمون های استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تنها بین متغیر تاهل و نمره کیفیت ارتباط معنی دار آماری) 04/0 = (p مشاهده شد. 4/53 درصد پرستاران کیفیت دستورالعمل ها را خوب، 7/39 درصد متوسط و 9/6 درصد ضعیف بیان کردند.
    نتیجه گیری
    با وجود این که کیفیت دستورالعمل ها، از نظر حدود نیمی از پرستاران خوب ارزشیابی شد، اما به روز کردن دستورالعمل های موجود و ارایه ی دستورالعمل های مختص هر بخش به منظور اجرایی کردن دستورالعمل ها احساس می شود.
    کلیدواژگان: دستورالعمل های بالینی، مبتنی بر شواهد، دیدگاه پرستاران، بخش مراقبت ویژه
|
  • Keyvan Taghizadehkarati, Minoo Asadzandi, Seyyed Davvod Tadrisi, Abbass Ebadi Page 1
    Introduction
    Faith therapy is one of the treatments which connect the patients with power of the Holy God so that the patient seeks healing and cure. This study aimed “to determine the effect of prayer in reducing severity and intensity of the patient's illness”.
    Methods
    This was a two-group controlled clinical trial, purposive study with 70 subjects that was done in Intensive Care Units in 2010. The patients with chronic obstructive pulmonary disease and with congestive heart failure investigated. The patients in the intervention group were studied with recorded prayer for 3 days used prayer attributed to Prophet Muhammad (PBUH). No intervention was applied in the control group. To evaluate the severity of the patients’ illness, SOFA (Sequential Organ Failure Assessment) scale and for statistical analysis, parametric and non-parametric test was used through software SPSS 15.
    Results
    According to Mann-Whitney test, average difference of illness intensity of the patients between the first and the second day in the intervention group was -0.82± 92 (p>0.05) whereas between the first and the third day was -2.08±1.29 (p<0.001) and between the second and the third day was -1.25±0.91.
    Conclusion
    Prayer therapy had a positive effect on reducing the severity of the patient's illness.
  • Yadollah Siavash Vahabi, Seyyed Davvod Tadrisi, Sahnaz Ghayyem, Abbass Ebadi, Mohammad Daneshmandi, Masood Saghafi Nia Page 7
    Introduction

    Triage is the basis of disaster management and teaching triage skills to the nurses is of high importance in disaster and calamity planning. This study aimed “to compare the effectiveness of two teaching methods of lecture and multimedia software on nurses learning”.

    Methods

    In a semi-experimental, two-group pretest-posttest study, ninety nurses of one of hospitals in Isfahan using random allocation method divided into two equal groups of education by lecture and by multimedia software in 2009. Learning of the nurses in cognitive and emotional areas was measured about triage using a researcher-made multiple choice test in three stages; before, after and recall stage after the intervention. Thereafter, the data were analyzed using independent t-test and repeated measures analysis of variance and SPSS 15 software.

    Results

    Learning rate of the nurses about triage increased in two methods (p<0.001) but showed no significant difference between two groups (p>0.05). Significant difference wasn’t showed in mean total scores (cognitive and emotional areas) before the intervention in both groups (p>0.05), i.e. the two groups were homogeneous. But, at measurement of the second stage (posttest), mean total scores in the lecture group was higher than multimedia software group (p<0.001). In addition, in the recall stage, there was no significant difference in mean total scores (cognitive and emotional areas) between the two groups (p>0.05); however, mean scores of recall stage in the multimedia software group was higher than lecture group.

    Conclusion

    The results indicated the effectiveness of both lecture method and multimedia software method; however considering to the characteristics of the virtual learning including comprehensive interest-based learning, cost-effective, efficacy, accessible, flexible, appropriate design, and comprehensiveness and extendable, this effective method is recommended.

  • Amir Salari, Esmaeil Mohammad Nejad, Zohreh Vanaki, Fazlollah Ahmadi Page 13
    Introduction
    Currently, a few percent of Cardiopulmonary Cerebral Resuscitation (CPCR) has been successful which would lead to prolonged survival of the patients. Hence, this study aimed to review the effect of managing in-hospital cardiopulmonary cerebral resuscitation on the resuscitation outcomes.
    Methods
    This was a pre and post quasi-experimental study. In the pre-intervention phase, eighty patients were studied in a selected educational hospital in Tehran who underwent CPR, in terms of short and long term resuscitation outcomes in 2009. The CPCR management process was conducted for five months. After stabilization of this new system, the resuscitation outcomes again were reviewed by another eighty patients. For recording short and long term resuscitation outcomes was used standard Utstein form. The statistical analysis was done by SPSS 16 software and descriptive-analytical statistical.
    Results
    The short term outcomes increased after the intervention from 18.8% (pre) to 31.3% (post) and the long term outcomes also were boosted from zero percent (pre) to 2.5% (post). Generally, after the intervention, 66.3% of the resuscitation were unsuccessful, 31.3% were successful in short term and 2.5% brought about the long term survival; and the patients with moderate to good brain function discharged from the hospital. This result had a significant difference with the situation of pre intervention phase (p<0.05).
    Conclusion
    Performing the CPR management process can be applied as a model for performance of the managers of health-treatment centers to increase survival rate of the patients after the CPR.
  • Naser Aghababi, Javad Hatami, Reza Rostami Page 23
    Introduction
    While euthanasia is the most controversial subject in end-of-life care field, there is very little available information about psychological correlations of attitude towards it particularly in Iran. The present study aimed “to assess the acceptance rate of euthanasia and evaluate the role of personality and religious variables in attitudes towards euthanasia”.
    Methods
    This was a descriptive-analytical study on 233 students of Tehran University. The data collection tools included the following questionnaires: euthanasia acceptance, euthanasia attitude scale, five-factor personality models and religious orientation scale. Furthermore, the participants studied the "Trolley Scenario" and judged about it. The data were analyzed using software SPSS and descriptive and inferential statistics including frequency, t-test, correlation and regression.
    Results
    The results indicated that 63.9% and 58.8% of the participants were opposed with active and passive euthanasia, respectively. The opposition rate with active euthanasia was more than the opposition rate with passive one (p<0.05). Sex and age of the participants had no association with acceptance of euthanasia and attitude towards it. Among the personality and religious variables, only the religious variables were associated (negatively) with attitude towards euthanasia. Besides, the judgment pattern of the pros and cons of euthanasia had not so much difference.
    Conclusion
    According to the study findings, the majority of the Iranian students were opposed with euthanasia and their opposition with active euthanasia was more than that of the passive one. The role of religiosity in opposition with euthanasia was not affected by the personality factors. The findings of the present study in addition to emphasizing the difference of active and passive euthanasia, weakly supported the slippery slope argument.
  • Seyyed Hamid Sharif Nia, Aliakbar Haghdoost, Roghayeh Nazari, Rozita Rezaii, Soosan Saatsaz, Seyyed Jalil Seyyedi Andi Page 33
    Introduction
    Cardiovascular disease are the main causes of mortality among men and women so that the difference of acute myocardial infarction (MI) symptoms between men and women can affect on diagnosis and time of decision making for treatment and consequently on disease outcomes. Therefore, knowing different symptoms affects the prognostic of the disease according to the gender. This study conducted aimed to review the difference in clinical symptoms of myocardial infarction between men and women.
    Methods
    In this cross-sectional study, 169 patients admitted to Cardiac Care Unit at Imam Reza Hospital in Amol diagnosed as acute MI in 2009. Collecting the data was conducted using a demographic data form and symptoms check list and acute myocardial infarction symptoms were evaluated through interview. The data also were analyzed using Software SPSS 16, descriptive statistical methods and odds ratio.
    Results
    Female gender increased the ratio of weakness to 2.76, vomiting to 1.96, fatigue to 2.47, and anxiety to 2.20 and hiccups to 2.27. Furthermore, female gender increased the ratio of pain associated with acute myocardial infarction in jaw to 3.49, neck to 2.78, throat to 3.24, and shoulder to 2.43 and the left scapula to 2.83.
    Conclusion
    Atypical symptoms, particularly in females, may cause delay in referring of the patients and also delay in decision making for diagnosis and treatment by the medical team. Hence, staff and patients of ICUs need more special information about recognizing acute myocardial infarction symptoms, especially with regard to the gender.
  • Leili Borim Nejad, Nasrin Mehrnosh, Naimeh Seyyed Fatemi, Hamid Haghghani Page 39
    Introduction
    Birth of a premature infant is associated with separation from family and hospitalization. Actually, parents would undergo a lot of stress. The present study aimed to determine stressor agents of the mothers with premature infants admitted to the Neonatal Intensive Care Units (NICUs).
    Methods
    This was a descriptive study with 140 mothers with premature infants admitted to the NICUs of three educational medical centers affiliated to Tehran University of Medical Sciences using Parental Stressor Scale (PSS) Questionnaire of Miles and Funk (1998). The data analyzed using descriptive-analytical statistical method and SPSS 16 software.
    Results
    Among the cases related to environmental stressor agents, the following items were reported as the most experienced stressor agents by mothers: breathing apparatus for infants (27.9%), the sudden sound of the monitor buzzer (25.7%) and cases related to appearance and behavior of the infant and special treatments such as stop breathing (70.7%), sudden skin discoloration of infant (55%) and cases related to parental-neonatal relationship such as separation from the infant (69.3%) and feeling helpless to protect the infant from pain and painful procedures (60.7%). Furthermore, the aspect of “appearance and behavior of the infant and special treatments” was more stressful in comparison with other stressor aspects.
    Conclusion
    According to study findings, it is suggested to provide necessary preparations after the birth for parents (particularly mothers) with premature infants to face with the infants and make appropriate relation with them in NICUs.
  • Hadi Ranjbar, Mansoor Arab, Abbass Abbaszadeh, Athareh Ranjbar Page 45
    Introduction
    Oral hygiene is one of the main tasks of Intensive Care Unit’s Nurses.This study aimed to determine the affecting factors of oral cares interventions and its documentation in Kerman University of Medical Sciences intensive care units.
    Methods
    In this cross sectional study, all the nurses of intensive care units of Kerman University of Medical Sciences hospitals were surveyed and 131 responded. Oral cares questionnaires, underlying factors and nursing reports assessment check list were used to collect the data. Data were analyzed using descriptive and analytic statistics and PASW 18 software.
    Results
    Oral rinse was the most frequent method (82.4%) and the most used solution was chlorhexidine (43.2%). Documentation of oral care was done by most of the nurses but the information about used methods and outcomes were not provided. There was a direct relation between intensive care work experience) r=0.332; p<0.05 (and priority of the oral care (rho=0.349, p<0.001) with oral care quality. Viewing oral care as a difficult and unpleasant task had an indirect relation with oral care (p<0.05).
    Conclusion
    There was need for education and informing nurses about importance of the oral care and evidence-based methods of oral care.
  • Maryam Nezamzadeh, Jamileh Mokhtari Nori, Seyyed Mohammad Khademolhosseini, Abbass Ebadi Page 53
    Introduction
    Evidence-based clinical guidelines are important tools in increasing the quality of clinical practice nurses. Hence, this study aimed “to review quality of evidence-based clinical guidelines of nurses’ view”.
    Methods
    In this cross sectional study, 116 nurses participated in census method from the intensive care units of one of the selected hospitals in Tehran in 1389. For data Collecting used questionnaire that were made by researcher. Face validity was examined by nurses and content validity was examined by faculty members and the reliability of this test was confirmed by test retest and using McNemar and Spearman tests (r=0.72). The data analyzed using descriptive-analytical statistical method and SPSS 17 software.
    Results
    It was just observed significant relationship score (p=0.04) between variable marital and quality guideline. % 53.4 of nurses expressed that quality guidelines were good; % 39.7 moderate and %6.9 weak.
    Conclusion
    Despite of this that about half of the nurses expressed quality guidelines were good, but up-to-dating the existing guidelines provide specific instructions for implementing the instructions in each section can be felt.